Warme gemberthee
Heerlijk versterkend en verwarmend in de winter. Voeg in een grote mok of theepint 3,5 cl Gember-Citroensiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer met enkele schijfjes citroen, een takje tijm en verse gembersnippers.
Gember-Citroenlimonade
Giet in een longdrinkglas 3,5 cl Gember-Citroensiroop van de Siroperie en meng met 20 cl prikwater. Een schijfje limoen en twee ijsblokjes erbij en je verfrissende limonade is klaar.
Gembercake
250 g gezouten roomboter
250 g tarwebloem
250 g rietsuiker
4 eieren
handvol gekonfijte gemberblokjes
Verwarm je oven voor op 180° C.
Vet een cakevorm in met boter en bepoeder met een beetje tarwebloem
Smelt de boter en voeg de suiker toe. Splits de eieren en voeg de eierdooiers toe aan het suikermengsel.. Klop het beslag tot een een homogene massa. Meng de bloem beetje bij beetje onder het beslag. Hak de gekonfijte gember in blokjes van 1 cm en voeg ze toe aan het mengsel. Klop het eiwit samen met een snuifje zout tot sneeuw in een brandschone kom. Hef de schuim onder het beslag. Giet je deeg in de cakevorm en bak hem gedurende een klein uurtje gaar in een voorverwarmde oven op 180° C.
Maak intussen voor jezelf een lekker drankje en tover deze ‘wacht-tijd’ om tot ‘kwali-tijd’.
10 minuten voor je de cake uit de oven haalt giet je een royale geut Gember-Citroensiroop over het gebak. Plaats hem daarna terug in de oven tot hij gaar is.
Gembermarinade
Gebruik de Gember-Citroensiroop als marinade voor je kip, varken of rundvlees alvorens ze te bakken. Wrijf ze stevig in en zorg dat ze bedekt zijn met een laagje siroop. Laat enkele uren trekken en wentel het vlees af en toe om in de kom om een gelijkmatige smaakverdeling te bekomen. Heerlijk in oosterse wokgerechten.
Gemberwok
Gember-Citroensiroop kan je ook gebruiken als smaakgever in je wok. Voeg een flinke scheut toe tijdens het wokken en je geeft meteen een bijzondere toets aan je groentengerechten.
Vanille-ijs met fruitsla en gember- citroensiroop
Schep voor jezelf en je genodigden vanilleroomijs in kommetjes. Serveer met een zelfgemaakte seizoensfruitsla en overgiet met een royale scheut Gember-citroensiroop. Heerlijk!