Warme Hibiscusdrank

Een winterklassieker. Voeg in een grote mok of theepint Hibiscussiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer met appelsientjes of met enkele schijfjes citroen en een takje munt.
 

Bissap-icetea

Een tradioneel verkoelende drank uit het Zuiden. Leng in een karaf een flinke scheut hibiscussiroop aan met kokend water en enkele sprieten munt en wat schijfjes citroen. Laten afkoelen en serveren in een longdrinkglas met ijsblokjes, een citroentje en een blaadje munt.
Of meng gewoon de siroop instant in je glas met kraantjeswater en vrolijk hem wat op met wat frivoliteiten.
 

Nieuwjaarscocktail

Giet in een cava- of wijnglas een bodempje Hibiscussiroop van 3 cl en leng dit aan met witte wijn, champagne of cava.Versier eventueel met een hibiscusbloem op siroop om je glas feestelijk af te werken.
 

Wild Hibiscus Royale

Giet in een champagneglas een bodempje van 3 cl hibiscussiroop en voeg een rechtopstaande wilde hibiscusbloem op siroop toe aan de bodem van je glas.Overgiet met een geutje rozenwater en stukjes muntblaadjes. Leng verder aan met champagne of cava. Als je graag een coctail wil met een egale kleur dan voeg je best de hibiscussiroop er als laatste aan toe.

 

Granola met hibiscussiroop

Deze mix wordt gemaakt met wat je deze dag in huis hebt liggen. Koop regelmatig een pakje van één van de soorten (noten, zaden, pitten, …), zo blijft er variatie in je menu. De siroop van Seniow hoort er standaard bij als lichte zoetstof en om het geheel wat de ‘binden’.

Met deze bereiding maak ik een keer per week mijn ontbijt voor de komende dagen. In een glazen pot bewaart dit uitstekend.

Ingrediënten:

Basis:

-        Havermout

-        Een stevige scheut (zonnebloem) olie

-        Een flinke scheut hibiscussiroop van Seniow

Naar keuze een mengeling van:

-        Gehakte notenmix (amandel, walnoot, hazelnoot, pistache…)

-        Verschillende pitjes (zonnebloem, pompoen, pijnboom, …)

-        Verschillende zaadjes (sesamzaad, maanzaad, …)

-        Kokosrasp (of krullen) of amandelrasp

-        Ontbijtgranen (cornflakes of rice krispies)

-        Gedroogde vruchten (rozijnen, veenbessen, abrikozen, pruimen, vijgen, gevriesdroogde aardbeien of               frambozen…)

-        (Zwarte) chocoladerasp of bolletjes

-        Kruiden: kaneel, gemberpoeder, …

Materiaal:

-        Ovenplaat of een grote ovenschaal

-        Spatel om alles mee om te roeren

-        Glazen pot met goed sluitend deksel om te bewaren

Bereidingswijze:

Strooi ruim de havermout uit over de hele plaat. Voeg de ingrediënten naar keuze toe (noten, pitjes, zaadjes, kokos, ontbijtgraan en kruiden).

LET OP: de gedroogde vruchten doe je er nog niet bij!

Overgiet met de olie en de siroop van Siroperie Seniow. Meng dit alles goed zodat alles wat aan elkaar koekt. Spreid dit gelijkmatig uit op de plaat.

Zet 3 minuten onder de grill. Open de oven en draai alles om met de spatel. Zet nog eens 3 minuten onder de grill. Draai nog eens op. Herhaal dit tot alles mooi gebruind is. (5-6 maal)

LET OP: als je de tijd uit het oog verliest, dan is al je moeite eraan. Een keukenwekker die je elke 3 minuten waarschuwt is geen overbodige luxe.

Laat afkoelen en meng de gedroogde vruchten naar keuze erdoor.

Serveer met yoghurt en vers fruit!

Smakelijk.

© Siroperie Seniow

'