Hibiscus

Warme Hibiscusdrank

Een winterklassieker. Voeg in een grote mok of theepint Hibiscussiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer met appelsientjes of met enkele schijfjes citroen en een takje munt.
 

Bissap-icetea

Een tradioneel verkoelende drank uit het Zuiden. Leng in een karaf een flinke scheut hibiscussiroop aan met kokend water en enkele sprieten munt en wat schijfjes citroen. Laten afkoelen en serveren in een longdrinkglas met ijsblokjes, een citroentje en een blaadje munt.
Of meng gewoon de siroop instant in je glas met kraantjeswater en vrolijk hem wat op met wat frivoliteiten.
 

Nieuwjaarscocktail

Giet in een cava- of wijnglas een bodempje Hibiscussiroop van 3 cl en leng dit aan met witte wijn, champagne of cava.Versier eventueel met een hibiscusbloem op siroop om je glas feestelijk af te werken.
 

Wild Hibiscus Royale

Giet in een champagneglas een bodempje van 3 cl hibiscussiroop en voeg een rechtopstaande wilde hibiscusbloem op siroop toe aan de bodem van je glas.Overgiet met een geutje rozenwater en stukjes muntblaadjes. Leng verder aan met champagne of cava. Als je graag een coctail wil met een egale kleur dan voeg je best de hibiscussiroop er als laatste aan toe.

 

Granola met hibiscussiroop

Deze mix wordt gemaakt met wat je deze dag in huis hebt liggen. Koop regelmatig een pakje van één van de soorten (noten, zaden, pitten, …), zo blijft er variatie in je menu. De siroop van Seniow hoort er standaard bij als lichte zoetstof en om het geheel wat de ‘binden’.

Met deze bereiding maak ik een keer per week mijn ontbijt voor de komende dagen. In een glazen pot bewaart dit uitstekend.

Ingrediënten:

Basis:

-        Havermout

-        Een stevige scheut (zonnebloem) olie

-        Een flinke scheut hibiscussiroop van Seniow

Naar keuze een mengeling van:

-        Gehakte notenmix (amandel, walnoot, hazelnoot, pistache…)

-        Verschillende pitjes (zonnebloem, pompoen, pijnboom, …)

-        Verschillende zaadjes (sesamzaad, maanzaad, …)

-        Kokosrasp (of krullen) of amandelrasp

-        Ontbijtgranen (cornflakes of rice krispies)

-        Gedroogde vruchten (rozijnen, veenbessen, abrikozen, pruimen, vijgen, gevriesdroogde aardbeien of               frambozen…)

-        (Zwarte) chocoladerasp of bolletjes

-        Kruiden: kaneel, gemberpoeder, …

Materiaal:

-        Ovenplaat of een grote ovenschaal

-        Spatel om alles mee om te roeren

-        Glazen pot met goed sluitend deksel om te bewaren

Bereidingswijze:

Strooi ruim de havermout uit over de hele plaat. Voeg de ingrediënten naar keuze toe (noten, pitjes, zaadjes, kokos, ontbijtgraan en kruiden).

LET OP: de gedroogde vruchten doe je er nog niet bij!

Overgiet met de olie en de siroop van Siroperie Seniow. Meng dit alles goed zodat alles wat aan elkaar koekt. Spreid dit gelijkmatig uit op de plaat.

Zet 3 minuten onder de grill. Open de oven en draai alles om met de spatel. Zet nog eens 3 minuten onder de grill. Draai nog eens op. Herhaal dit tot alles mooi gebruind is. (5-6 maal)

LET OP: als je de tijd uit het oog verliest, dan is al je moeite eraan. Een keukenwekker die je elke 3 minuten waarschuwt is geen overbodige luxe.

Laat afkoelen en meng de gedroogde vruchten naar keuze erdoor.

Serveer met yoghurt en vers fruit!

Smakelijk.

© Siroperie Seniow

Kweepeer-peer

Kweepeer-peerlimonade
Giet in een longdrinkglas 35 cl Kweepeer-peersiroop van de Siroperie en meng met 20 cl prikwater. Een schijfje citroen, twee ijsblokjes erbij en je herfstlimonade is klaar.

Kweepeer-Peerdrank
Verrassend pittig in de herfst. Voeg in een grote mok of theepint 3,5 cl Kweepeer-peersiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer met een staafje kaneel en en een pepertje of chillivlokken.

© Siroperie Seniow

Framboos-lavendel

Frambozenlimonade

Giet in een longdrinkglas 35 cl Framboos-lavendelsiroop van de Siroperie en meng met 20 cl prikwater. Een schijfje citroen, twee ijsblokjes erbij, hop een framboosje erin als afwerking en je kan heerlijk nazomeren…
 

Warme Frambozendrank

Voeg in een grote mok of theepint 3,5 cl Frambozensiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer zo natuur, met groene of zwarte thee of met verse salie.
 

Frambozenvinaigrette

Voor een snelle zuur-zoete frambozenvinaigrette

Meng in een kommetje een flinke scheut frambozensiroop samen met een scheut witte wijnazijn, wat olijf – en walnotenolie en peper en zout. Goed mengen met de garde. Voeg eventueel nog een lepeltje tahine toe en wat geroosterde sesamzaadjes. Hoppa, en klaar!

© Siroperie Seniow

Munt-citroen


Munt-Citroenlimonade
Giet in een longdrinkglas 35 cl Munt-Citroensiroop van de Siroperie en meng met 20 cl. prikwater. Een schijfje citroen, twee ijsblokjes en een takje munt erbij en je zomerse limonade is klaar.

Snel-klaar Moijito
Meng 35 cl ijskoude Munt-Citroensiroop met 35 cl rum en ijsblokjes. Leng aan met spuitwater. Garneer eventueel met een citroentje en wat verse munt. 


© Siroperie Seniow

Rabarber

Rabarberlimonade
Giet in een longdrinkglas 35 cl Rabarbersiroop van de Siroperie en meng met 20 cl prikwater. Een schijfje citroen, twee ijsblokjes en een sprietje rabarber erbij en je verfrissende limonade is klaar.

Rabarberwaterijs
Snel klaar: huisgemaakte waterijsjes zonder kleur-, geur en bewaarmiddelen. 

Leng in een karaf één deel siroop aan met één deel water. Giet het drankje in friscovormpjes en tover het om tot een ijsje in de diepvries.

© Siroperie Seniow

Vlierbloesem


Vlierbloesemlimonade
Giet in een longdrinkglas 3,5 cl Vlierbloesemsiroop van de Siroperie en meng met 20 cl. prikwater. Een schijfje citroen, twee ijsblokjes en wat bloesems erbij en je heerlijk geurende lentelimonade is klaar.

Sambuca Seniow
Meng 3,5 cl Vlierbloesemsiroop met 3,5 cl rum en ijsblokjes. Leng aan met spuitwater. Garneer met een citroentje en verse of gedroogde vlierbloesems.

Vlierbloesemcocktail
Een instant fleurige lentecocktail.
Giet in een cava- of wijnglas een bodempje Vlierbloesemsiroop van 1 cm en leng dit aan met witte wijn, champagne of cava. Versier met verse of gedroogde vlierbloemsems of een blaadje munt.

Vlierbloesemwaterijs
Snel klaar: huisgemaakte waterijsjes zonder kleur-, geur en bewaarmiddelen. 
Leng in een karaf één deel siroop aan met één deel water. Giet het drankje in friscovormpjes en tover het om tot een ijsje in de diepvries.

© Siroperie Seniow

Gember-citroen

Warme gemberthee
Heerlijk versterkend en verwarmend in de winter. Voeg in een grote mok of theepint 3,5 cl Gember-Citroensiroop en leng dit aan met 25 cl kokend water. Serveer met enkele schijfjes citroen, een takje tijm en verse gembersnippers.

Gember-Citroenlimonade
Giet in een longdrinkglas 3,5 cl Gember-Citroensiroop van de Siroperie en meng met 20 cl prikwater. Een schijfje limoen en twee ijsblokjes erbij en je verfrissende limonade is klaar.

Gembercake

  1. 250 g gezouten roomboter
  2. 250 g tarwebloem
  3. 250 g rietsuiker
  4. 4 eieren
  5. handvol gekonfijte gemberblokjes

Verwarm je oven voor op 180° C.
Vet een cakevorm in met boter en bepoeder met een beetje tarwebloem
Smelt de boter en voeg de suiker toe. Splits de eieren en voeg de eierdooiers toe aan het suikermengsel.. Klop het beslag tot een een homogene massa. Meng de bloem beetje bij beetje onder het beslag. Hak de gekonfijte gember in blokjes van 1 cm en voeg ze toe aan het mengsel. Klop het eiwit samen met een snuifje zout tot sneeuw in een brandschone kom. Hef de schuim onder het beslag. Giet je deeg in de cakevorm en bak hem gedurende een klein uurtje gaar in een voorverwarmde oven op 180° C. 
Maak intussen voor jezelf een lekker drankje en tover deze ‘wacht-tijd’ om tot ‘kwali-tijd’.
10 minuten voor je de cake uit de oven haalt giet je een royale geut Gember-Citroensiroop over het gebak. Plaats hem daarna terug in de oven tot hij gaar is.

Gembermarinade
Gebruik de Gember-Citroensiroop als marinade voor je kip, varken of rundvlees alvorens ze te bakken. Wrijf ze stevig in en zorg dat ze bedekt zijn met een laagje siroop. Laat enkele uren trekken en wentel het vlees af en toe om in de kom om een gelijkmatige smaakverdeling te bekomen. Heerlijk in oosterse wokgerechten.

Gemberwok
Gember-Citroensiroop kan je ook gebruiken als smaakgever in je wok. Voeg een flinke scheut toe tijdens het wokken en je geeft meteen een bijzondere toets aan je groentengerechten.

Vanille-ijs met fruitsla en gember- citroensiroop
Schep voor jezelf en je genodigden vanilleroomijs in kommetjes. Serveer met een zelfgemaakte seizoensfruitsla en overgiet met een royale scheut Gember-citroensiroop. Heerlijk!

Granola met gember

Deze mix wordt gemaakt met wat je deze dag in huis hebt liggen. Koop regelmatig een pakje van één van de soorten (noten, zaden, pitten, …), zo blijft er variatie in je menu. De gembersiroop van Siroperie Seniow hoort er standaard bij als lichte zoetstof en om het geheel wat de ‘binden’.

Met deze bereiding maak ik een keer per week mijn ontbijt voor de komende dagen. In een glazen pot bewaart dit uitstekend.

Ingrediënten:

Basis:

-        Havermout

-        Een stevige scheut (zonnebloem) olie

-        Een flinke scheut gembersiroop van Siroperie Seniow

Naar keuze een mengeling van:

-        Gehakte notenmix (amandel, walnoot, hazelnoot, pistache…)

-        Verschillende pitjes (zonnebloem, pompoen, pijnboom, …)

-        Verschillende zaadjes (sesamzaad, maanzaad, …)

-        Kokosrasp (of krullen) of amandelrasp

-        Ontbijtgranen (cornflakes of rice krispies)

-        Geconfijte gemberstukjes

-        (Zwarte) chocoladerasp of bolletjes

-        Kruiden: gemberpoeder, …

Materiaal:

-        Ovenplaat of een grote ovenschaal

-        Spatel om alles mee om te roeren

-        Glazen pot met goed sluitend deksel om te bewaren

Bereidingswijze:

Strooi ruim de havermout uit over de hele plaat. Voeg de ingrediënten naar keuze toe (noten, pitjes, zaadjes, kokos, ontbijtgraan en kruiden).

LET OP: de gedroogde gember doe je er nog niet bij!

Overgiet met de olie en de siroop van Siroperie Seniow. Meng dit alles goed zodat alles wat aan elkaar koekt. Spreid dit gelijkmatig uit op de plaat.

Zet 3 minuten onder de grill. Open de oven en draai alles om met de spatel. Zet nog eens 3 minuten onder de grill. Draai nog eens op. Herhaal dit tot alles mooi gebruind is. (5-6 maal)

LET OP: als je de tijd uit het oog verliest, dan is al je moeite eraan. Een keukenwekker die je elke 3 minuten waarschuwt is geen overbodige luxe.

Laat afkoelen en meng de gedroogde vruchten naar keuze erdoor.

Serveer met yoghurt en vers fruit!

Smakelijk.


© Siroperie Seniow

'